Ulusoy Elektrik, Endonezya Elektrik İdaresi’nin Testlerini Başarı ile Geçti

Ulusoy Elektrik’in Endonezya Fabrikası’nda üretilen hava yalıtımlı hücreler Elektrik İdaresi PLN’nin kendi bünyesinde yapmış olduğu testleri geçerek LMK sertifikasını almaya hak kazandı.

Endonezya Elektrik İdaresi, Dünya’nın en kalabalık ve yeni yatırımlara en çok açık olan bölgelerinden birisi olan Endonezya’nın elektrik alt yapısını yenilemek ve güvenilir bir şekilde güçlendirmek için çalışmalarını hızla sürdürmektedir. 261 milyon nüfusa sahip ülkede 2020 yılına kadar ilave 35.000 MW elektrik üretim yatırımı yapılması planlanmaktadır.


Ülkenin her geçen gün büyümesi ve yeni yatırımlar ile birlikte elektriğe olan ihtiyacı her geçen gün artmaktadır ve eğer bu konuda önlem alınmazsa özellikle ülkenin kalbinin attığı mega şehir başkent Jakarta’da elektrik kesintileri olması beklenmektedir. Bölgenin elektrik ihtiyacının önümüzdeki on yıl içerisinde %9 civarında artması hesaplanmaktadır. Bu nedenle Endonezya Elektrik İdaresi 2020’ye kadar önemli yatırımlar yapmak için çalışmalara başlamıştır.


Ulusoy Elektrik de bu yatırımların orta gerilim ekipmanlarında söz sahibi olabilmek için çalışmalarına 2013 yılı itibari ile bölgedeki fabrikasının kurulumu ile başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde de Endonezya Fabrikası’nda üretmiş olduğu 24kV hava yalıtımlı hücreleri, Endonezya Elektrik İdaresi PLN’nin kendi bünyesindeki LMK Laboratuvarı'nda yapılan testleri başarı ile geçerek tamamlamış oldu. Ulusoy hücreleri Elektrik İdaresi mühendisleri nezaretinde dielektrik testi, ana devre direncinin ölçümü, sıcaklık artış testi, kısa devre dayanım ve tepe kısa devre dayanım testi, mekanik çalışma testine tabi tutuldu.


Ulusoy Elektrik’in Endonezya Fabrikası’nda son teknoloji ile üretilen hücreler Ar-Ge merkezinin çalışmaları sonucunda bölgenin iklim şartlarına uygun olarak güvenle kesintisiz enerji sağlayacak şekilde dizayn edildi ve üretildi. Ulusoy Elektrik Asya Pasifik Bölge Müdürü Tarık Çulhaoğlu yapmış olduğu açıklamada “Endonezya’nın sektörümüzdeki en önemli sertifikasını almış olmamız bizim için sevindirici bir gelişme. Bu sertifika ile özel işletmelere yapmış olduğumuz satış hacmimizi kamu ile de arttırmayı hedefliyoruz. “dedi.