Körfez Ülkelerinin Yeni Yatırımlarına Eşlik Ediyoruz

Bahreyn Elektrik İdaresi ile Ulusoy Elektrik arasında orta gerilim bağlantı ekipmanlarının tedariği konusunda anlaşma imzalandı.

Gelişen ekonomisi ve artan nüfusu ile yeni yatırımlara ve alt yapı çalışmalarına her geçen gün hız veren Körfez ülkeleri bu çalışmalardaki tercihini Türk markalarından yana kullanıyor. Son olarak Bahreyn Elektrik İdaresi ile Ulusoy Elektrik arasında orta gerilim bağlantı ekipmanlarının tedariği konusunda anlaşma imzalandı. Bu anlaşma doğrultusunda Ulusoy Elektrik’in üretmiş olduğu 12 kV  metal clad hücreler Bahreyn’in elektrik alt yapısında kullanılacak.
Elektrik bağlantılarının tüm aşamalarında olduğu gibi orta gerilim elektrikte de iklim ve bölgenin koşulları ekipmanların çalışma prensiplerini etkilemektedir. Bu nedenle Ulusoy Elektrik Ar-Ge birimi, Körfez ülkeleri gibi çöl iklimine sahip olan bölgelerde hücrelerin sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için özel konfugürasyonlar geliştirmektedir.
Türkiye’nin Körfez ülkeleri ile gerçekleştirdiği 20 milyar doları bulmayan ticaret hacmi, hem Türkiye’nin hem de Körfez ülkelerinin GSYH ve dış ticaretlerinin işaret ettiği potansiyelin önemli ölçüde altındadır. Bu nedenle Ulusoy Elektrik gibi yüksek katma değerli ürünlerin ihracatı konusunda ülkemize önemli katkıları olan şirketlerin bu ülkeler ile geliştirmiş oldukları ticari ilişkiler son derece önemlidir. Ulusoy Elektrik ile Bahreyn’in ticari ilişkilerinin gelişimine katkıda bulunabilecek bir başka önemli detay da Elektrik İdaresi ile yapılan bu sözleşme ile bölgenin her geçen gün artan özel sektör yatırımlarında da Ulusoy Elektrik’in söz sahibi olmasına çok önemli bir referans sağlayacak olmasıdır.